Hazugok és tolvajok országa


Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük rögtön egy örömhírrel, nem lehet betelni vele: Tarlós István mégis csak indul a főpolgármesteri székért. Ez akkora örömhír, hogy képtelen lettem volna nem azonnal ezzel kezdeni. Hogy mégis miért döntött Orbán Viktor emellett a nagyszerű államférfi mellett?
A miniszterelnök szerint Budapest a Kárpát-medence természetes központja is, ezért büszkeségre okot adó erőközpontot akarnak itt felépíteni. Ehhez kell egy erős, magabiztos, és közkedvelt főpolgármester, és mivel a kormány és a kerületi polgármesterek véleménye egybeesett, ezért kedden felkérte Tarlós Istvánt, induljon újra.
Tarlós István tehát egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester. Jó tudni. Én balga valahogy máshogy láttam a dolgot, de ha Orbán Viktor ezt állítja, akkor ez biztosan így van. Hogy az a Nézőpont Intézet által készített felmérés – amelynek eredeménye szerint Tarlós 45%-ot kapna egy esetleges főpolgármester-választáson – vajon esetleg nem annak az eredménye, hogy ellenzék nincs, ellenzéki főpolgármester-jelölt meg még annyira sem, az kérdéses. Kicsit olyan ez, mint Orbán Viktor és a Fidesz népszerűsége: noha a választópolgárok legnagyobb csoportja egyáltalán nem elégedett a kormány munkájával (nevezzük munkának), egyszerűen nincs alternatívája. Mivel az ellenzék megszűnt létezni, így Tarlós FakockaIstvánnak is megvan minden esélye arra, hogy ismét főpolgármester lehessen. Ez egy tökéletes kórképe a mai Magyarországnak.
Az elmúlt napokban kiderült, hogy Rogán Antal és üzlettársai legalább 21, de inkább 30 milliárd forinttal károsították meg a magyar adófizetőket. Ezért persze Rogánnak a mai napig nem kellett felelnie, mint ahogy egyik üzlettársának sem, sőt. A Direkt36 mai cikkéből pedig az is kiderül – amit egyébként is sokan sejtettek -, hogy Rogán jó barátja, Habony Árpád és haverjai is könyékig benne voltak a bűnözőknek is papírokat biztosító kötvény-bizniszben. Jutott tehát itt a lopott milliárdokból mindenkinek, aki csak szerette volna. Az, hogy hány további kormányközeli tolvaj érdekelt még a letelepedési kötvény-bizniszben, a jövő nagy kérdése.
Ha már hazugokról van szó, lássuk ki vetemedett hasonlóra az elmúlt napokban. Rétvári Bence az EMMI államtitkára hazudott egy szépet a parlamentben – na de ugye ott ki nem hazudik? – amikor is kamu várakozási időket olvasott fel egy papírlapról. Hogy ezt a várólistás hazugsággyűjteményt valaki a kezébe adta, vagy magától volt képes ezen hazugságok felbüfögésére, az számomra nem világos. Egy biztos, rezzenéstelen arccal tette mindezt. Rétvári Bence NER-pozitív.
  • szürkehályog-műtétekre a tényleges várakozási idő 90 napról 45 napra csökkent = HAZUGSÁG;
  • a csípőprotézis-műtéteknél a 180 napos várakozási idő 104 napra csökkent = HAZUGSÁG;
  • térdprotézisműtéteknél pedig 241 napról 137 napra mérséklődött = HAZUGSÁG.
Ezzel szemben:
  • szürkehályog-műtétre, a kormány által említett 45 nap helyett átlagosan 87 napot kell várni;
  • térdprotézis-műtétre a 137-tel szemben valójában 340 napot, tehát majdnem egy teljes évet (Észak-Magyarországon többet is, mint egy év, átlagosan 571 napot) kell várni;
  • csípőprotézisre nem 104 napig, hanem 279 napig kell várni átlagosan.
Ha pedig már a világszínvonalú egészségügyről volt szó, lássuk mi érdekes dolog történt Kásler Miklósék háza táján. A HVG információi szerint Orbán Viktor elégedetlen a tízparancsolat szakértőjének munkájával, ezért három hetet kapott arra, hogy a kormányülés elé terjesszék – ekkor még Nagy Anikó államtitkár is ott volt – víziójukat. Nos, Kásler Miklós víziókkal pont jól áll, így ezzel vélhetően nem is lesz semmi gondja. A Fidesz, vagyis Orbán Viktor szerint a legfontosabb tisztázásra váró feladat a következő: mi tartozzon az „ingyenes” társadalombiztosítási ellátás körébe és miért lehessen külön pénzt szedni. Az állam szedje-e be vagy magánbiztosítók biznisze legyen?
Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni.
Jutott azonban két még nagyobb örömhír a mai napra is. Szijjártó Pétert díszdoktorrá avatták a kazah Kazguu Egyetemen, aminek indoklása a következő volt: a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.
Hát ki, ha nem Szijjártó? Nem? De. És végül az is kiderült a mai nap örömére, hogy a Bozsik stadionra szánt 5 milliárd forint nem lesz elég, de van aki megcsinálja 11,7 milliárd forintért! Ennek minden adófizető borzasztóan örül, zárjuk hát ezzel a mai napot.
A nap kommentje Mariannától: Marx tanulmányozása veszélyes, hiszen kiderülne, hogy sok mindenben igaza volt, és az is, hogy nagyrészt nem arról szól, amit manapság marxizmusnak neveznek.