Magyar Péter(jobbikos választókerületi és ócsai alapszervezeti elnök)belefáradt a küzdelembe -alábbi facebook-os bejegyzése szerint...


BÚCSÚ
Szomorú, fájdalmas, de szükséges döntést hoztam meg ma. Nem kívánok a jövőben szerepet vállalni sem a helyi közéletben, sem úgy általában a politikában. A mai nappal a Jobbik választókerületi elnöki, illetve az Ócsai alapszervezet elnöki posztjáról is lemondok. Még mielőtt bárki tovább gondolná a folyamatot, gyorsan tisztázzuk, sem más pártba nem lépek be, sem független jelöltként nem szándékozom indulni a jövő évi Önkormányzati választáson. 
Nem szeretnék a miértekről beszélni, nem is szükséges szerintem. Akik ismernek, tudják, hogy az elmúlt években mi mindent tettem a Jobbikért, azért a közösségért, amelyben őszintén láttam országunk felemelkedésének reményét, lehetőségét. Rengeteg időt, energiát és nem kevés pénzt áldoztam ez idő alatt arra, amiben hittem. Elfáradtam.
Sajnos a politikai helyzet ma Magyarországon elkeserítő. Nem látok a közeljövőben esélyt arra, hogy a jelenlegi kormánypártot parlamentáris keretek között bárki is leváltsa (meg hát persze az sem mindegy, hogy ki). Ráadásként olyan emberek távoztak (önszántukból vagy éppen kizárás után) a Jobbikból, akikkel éveken át egy célért, egy zászló alatt harcoltunk.
Köszönöm annak a több ezer embernek a támogatását, bizalmát, akik a hosszú évek alatt bármilyen formában is segítettek! Nem szeretném, hogy úgy érezzék, cserbenhagyom őket, remélem, megértik a döntésemet.
A választókerületem még működő szervezeteinek vezetőivel konzultáltam, ők tudták meg először, hiszen ők a bajtársaim. Együtt küzdöttünk éveken át és bár a Jobbik révén ismertük meg egymást, nem a Jobbik köt össze minket. Nekik külön köszönöm az eddigi áldozatos munkájukat és köszönöm, hogy a barátaimnak tekinthetem őket, ez a jövőben sem fog változni. Sajnos a maradék jobbikos szervezetek sem kívánják tovább folytatni a munkát, de erről már nem tisztem beszámolni, ezt majd megteszik ők maguk. Én erre őket nem biztattam, nem kértem, hiszen nem is áll érdekemben.
Azoknak a bajtársaimnak, akik a jövőben is szerepet vállalnak a Jobbikban vagy bármely más politikai pártban, sok sikert, erőt és kitartást kívánok! Bármikor megkereshetnek, szívesen állok a rendelkezésükre, de csak szerepvállalás nélkül.
Szebb jövőt!
Magyar Péter
/Forrás: https://www.facebook.com/magyar.peter.jobbik/posts/2182883671722722  2018.10.07./*B.Kiss-Tóth László