...mert Magyarországon a játékbarlangokat (is) a NER narancsos haszonlesői üzemeltetik...

Már Las Vegas-ban is bezártak a kaszinók, de Budapesten még mindig nyitva vannak!
Már Las Vegasban is a kaszinók bezárásról döntöttek. Magyarországon viszont egyelõre minden játékbarlang nyitva van, a legtöbbje éjjel-nappal. Pedig a Nemzeti Népességügyi Központ szerint, be kellett volna már zárniuk.

Kedden este jelentette be Nevada kormányzója, hogy a koronavírus miatt, bezárnak a nem létszükségleteket árusító boltok és lakatot tett a Las Vegas-i kaszinókra is. Ezek a helyek utoljára Kennedy 1963-as temetésekor húzták le a rolót.

Amint arról elsõként írtunk, a múlt szerdai veszélyhelyzet kihirdetése óta, mindössze annyit írtak ki oldalaikra, hogy fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be. Ezek jegyében kötelezõ kézfertõtlenítõt használni a bejáratnál. Ennyi az óvintézkedés és a játékosoktól fél méterre ülõ személyzet továbbra is készpénzzel és zsetonokkal dolgozik. A magyarországi kaszinók
szerdára sem zártak be. Annyi derül ki az oldalakról, hogy a március végére tervezett pókerversenyek elmaradnak, de jellemzõen éjjel-nappal várják a vendégeiket.

A Nemzeti Népességügyi Központ egy magánszeméllyel levelezve, arra jutott még hétfõn, hogy a miniszterelnök által bejelentett szigorítások a kaszinókra is vonatkoznak és azok keddtõl már nem nyitnak ki. Ez végül nem történt meg, mivel a kaszinókat nem nevesítették a bezárásra ítélt helyek közt, vagyis minden kávézónak, étteremnek és boltnak be kell zárnia délután háromkor, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat, a dohányboltokat a benzinkutakat – és a kaszinókat.

(Forrás: Hírklik)
2020.03.18./*B.Kiss-Tóth László