Kérjük, az ÉLET védelmében Ön is írja alá a petíciót!


 
Beküldte Schittl Eszter · Budapest, Magyarország · 2020.03.26
A járványügyi veszélyhelyzet során sokat halljuk: az emberi élet védelme most a legfontosabb.
A kórházak a vírus terjedésével egyre túlterheltebbek, az intézmények önkénteseket toboroznak, hogy csökkentsék a dolgozók és a rendszer terheit. A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere így rendelkezett az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.
Szinte hihetetlen, és a helyzet totális abszurditására világít rá, hogy ennek ellenére az abortuszokat tovább végzik a kórházakban.
Pedig az abortusz nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozás.*
Magyarországon az abortuszok 97%-a egészséges anyukákat és egészséges babákat érint, nincs szó orvosi sürgősségről vagy életmentésről. Éppen ellenkezőleg: születendő gyermekek életét szakítja meg ez a beavatkozás.
Március 15-én hunyt el az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tizen meghaltak a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta nyolcszáz születendő gyermek is az életét vesztette, abortuszban. Az ő védelmükről sem feledkezhetünk meg, amikor az embereknek egy feladatuk van, vigyázni egymásra!
Össze kell fognunk egymásért. A legidősebbekért és a legfiatalabbakért egyaránt. Meghasonlott dolog úgy küzdenünk a sokak halálát okozó vírussal szemben, hogy közben fenntartjuk az abortuszok rendszerét, az ártatlan születendő gyermekek életének kioltását.
A levelünkhöz csatolt kép a hetekben készült Olaszországban, ahol a csöppnyi új életek a remény jelképei ebben a válságos időben. Értük, a legkisebbekért fordulunk most a szülész-nőgyógyászokhoz, arra kérve őket, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején!
Életveszély esetén természetesen az orvos elvégezheti a megfelelő életmentő beavatkozásokat, akkor is, ha közben sajnos a magzat az életét veszti. Ilyen helyzet nagyon ritkán fordul elő, a legtöbb bioetikus nem is nevezi abortusznak ezeket az életmentő beavatkozásokat.

/Forrás: https://citizengo.org/hu/lf/177934-az-elet-legyozheti-felelmet-segitsen 2020.03.26./*B.Kiss-Tóth László 2020.04.21.
Kapcsolódó: *Kérjük, az ÉLET védelmében Ön is írja alá a petíciót!
*B.Kiss-Tóth László 2020.04.21.